DOMAČA MALINOVA MARMELADA

Kaj praviš na domače mini pite, obložene z malinovo marmelado in materino dušico? Skrivnost je seveda v domači marmeladi ;). 

SESTAVINE:

  • 1 kg malin
  • 220 g sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 žlička citronke
  • 6 lističev želatine (želatino prilagodiš glede na to, kakšno gostoto marmelade želiš doseči; za popoln rezultat se je najbolje držati navodil proizvajalca na embalaži želatine)
  • 3 ščepci materine dušice

1 Frupi merca sirupa Jagoda

POSTOPEK:

  1. Maline daj v posodo skupaj s sladkorjem in citronko, dobro premešaj in za nekaj časa pusti na sobni temperaturi.
  2. Ko se maline zmehčajo in spustijo sok, jih pretlači z vilicami, da dosežeš želeno velikost koščkov.
  3. Zmes v globoki posodi zavri, dodaj eno merco Frupi sirupa Jagoda in 3 ščepce materine dušine ter lističe v mrzli vodi namakane želatine.
  4. Kuhaj še nekaj minut. Dlje kot kuhaš, bolj gosta bo marmelada ;). Na koncu marmelado prelij v dobro umite in posušene posodice ter pospravi v hladilnik, da se zgosti.