Kaj praviš na domače mini pite, obložene z malinovo marmelado in materino dušico? Skrivnost je seveda v domači marmeladi ;).
SESTAVINE:
- 1 kg malin
- 220 g sladkorja
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 1 žlička citronke
- 6 lističev želatine (želatino prilagodiš glede na to, kakšno gostoto marmelade želiš doseči; za popoln rezultat se je najbolje držati navodil proizvajalca na embalaži želatine)
- 3 ščepci materine dušice
1 Frupi merca sirupa Jagoda
POSTOPEK:
- Maline daj v posodo skupaj s sladkorjem in citronko, dobro premešaj in za nekaj časa pusti na sobni temperaturi.
- Ko se maline zmehčajo in spustijo sok, jih pretlači z vilicami, da dosežeš želeno velikost koščkov.
- Zmes v globoki posodi zavri, dodaj eno merco Frupi sirupa Jagoda in 3 ščepce materine dušine ter lističe v mrzli vodi namakane želatine.
- Kuhaj še nekaj minut. Dlje kot kuhaš, bolj gosta bo marmelada ;). Na koncu marmelado prelij v dobro umite in posušene posodice ter pospravi v hladilnik, da se zgosti.