SIVKINA PANA COTTA

Poznaš priljubljeno italijansko sladico iz kuhane smetane, ki ji pravimo Pana cotta? Tokrat smo jo na Frupi način začinili z belo čokolado in nostalgično sivko.

SESTAVINE:

  • 100 ml mleka
  • 400 ml sladke smetane za stepanje
  • 50 g bele čokolade
  • 5 lističev želatine (odvisno od proizvajalca želatine, najbolje je upoštevati navodila na pakiranju)

5 Frupi merc sirupa BIO sivka

POSTOPEK:

  1. Zmešaš hladno mleko in BIO sivkin sirup.
  2. Želatino namočiš v hladno vodo za 10 minut.
  3. V kozici pripraviš smetano, dodaš čokolado in počasi segrevaš do vretja. Želatino ožameš in primešaš v smetanovo kremo ter še nekaj časa kuhaš, nato odstaviš s štedilnikain skoraj popolnoma ohladiš.
  4. Ko je zmes skoraj hladna, vmešaš sivkino mleko.
  5. Posodice naoljiš in napolniš s kremo ter jih postaviš v hladilnik za najmanj 6 ur.
  6. Po počivanju v hladilniku Pana cotto ločiš od posodice in zvrneš na krožnik. Preliješ z eno merco BIO sivkinega sirupa in prikličeš z vonjem sivke nostalgične spomine 😉

OPOZORILO: Frupi sirupa nikoli ne dodajaj v vroče mlečne izdelke, saj se zaradi kisline, ki jo sirup vsebuje, le-ta sesiri. Da se temu izogneš, sirup vedno dodaj v hladne mlečne izdelke, da do reakcije ne pride.