SLADKA MERCA

S Sladko merco nostalgije spremeni čisto navaden dan v slasten praznik ;).

SESTAVINE:

BELA KREMA

  • 200 ml sladke smetane
  • 200 g sira mascarpone
  • 2 Frupi merci BIO sirupa sivka

SIVKINA KREMA

  • 200 ml mleka
  • 2 Frupi merci BIO sirupa sivka
  • 1 jajce
  • 25 g koruznega škroba (gustina)
  • 15 g masla

KREMA MALINA-RIBEZ

  • 1 Frupi merca svežih malin
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 jedilna žlica Frupi sirupa Malina-ribez
  • 3 jedilne žlice bele kreme
  • 5 Frupi merc BIO sirupa sivka

PRIPRAVA:

Sivkina krema:

  1. V kozico vliješ mleko in ga na nizkem ognju segrevaš do vretja. Odstaviš s štedilnika, vmes pa nekajkrat premešaš.
  2. Medtem ko se mleko počasi segreva, stepeš jajce. Jajcu dodaš koruzni škrob in mešaš, dokler ne izginejo vse grudice (lahko z mešalnikom).
  3. Vroče mleko precediš in vliješ v jajčno zmes (ali obratno), nato vse skupaj pristaviš na ogenj in na nizkem ognju segrevaš kakšnih 5 minut, da se krema zgosti. Vmes ves čas z metlico mešaš.
  4. Kremo odstaviš z ognja in vmešaš maslo. Ko se krema ohladi, dodaš 1 Frupi merco BIO sivkinega sirupa. V kolikor ne dobiš homogene zmesi, jo dodatno zmešaš s paličnim mešalnikom.
  5. Na koncu kremi dodaš še žlico ali dve kreme malina-ribez, da jo obarvaš in da dobiš gostoto, ki jo želiš.

Krema malina-ribez:

  1. V kozico daš maline, vaniljev sladkor in eno jedilno žlico Frupi sirupa Malina-ribez kot nadomestilo sladkorja ter na kratko pokuhaš (2 do 3 minute), da se maline zmehčajo in raztopijo. Po želji jih lahko zmečkaš z vilicami ali s paličnim mešalnikom ali pa pustiš cele.
  2. Maso ohladiš v hladilniku in na koncu dodaš 3 do 4 jedilne žlice bele kreme.

Ko sta sivkina krema in malinova krema ohlajeni, se lotiš bele kreme.

Bela krema:

  1. V eni posodi zmešaš sir mascarpone, v drugi pa stepeš sladko smetano.
  2. Nato sladko smetano in BIO sivkin sirup narahlo vmešaš k siru mascarpone in Bela krema je pripravljena.
  3. Sladico zdaj le še sestaviš. Vzameš 100 ml kozarec in poljubno zložiš sladico vanj – po nivojih, ali prelivajoče, odvisno od trenutnega navdiha ;). Na vrh sladice kot dekoracijo dodaj še sveže maline.

OPOZORILO: Sirupa nikoli ne dodajaj v vroče mlečne izdelke, saj se zaradi kisline, ki jo sirup vsebuje, le-ta sesiri. Da se temu izogneš, sirup dodaj v hladne mlečne izdelke, da do reakcije ne pride.